Menu

Trivelig premiekveld

  • Skrevet av Ivar Rimul

ÅRETS PREDATORJEGERE: Her er noen av årets beste jegere. Fra venstre: Olav Ludvig Skjelstad, Vidar Nogva, Johannes Vikaune Rød, Per Inge Lund og Roar Sandodden. Vegard Vigdenes var ikke til stede da bildet ble tatt.

Nylig ble det avholdt premiekveld som en avslutning på sesong seks i prosjektet «Jakt i Værnesregionen». I underkant av 30 jegere møtte opp og leder i prosjektet, Ivar Rimul fra Fjellstyret orienterte om aktiviteten, fangststatistikk og planer videre.- I løpet av de seks årene prosjektet har pågått er det fått stor oppmerksomhet, vi har snart vært over hele landet for å snakke om dette prosjektet, sier Ivar Rimul, som forteller at arbeidet som er gjort i Værnesregionen er interessant for de aller fleste deler av landet

 

.

- Rypa har havnet på rødlista og flere ser behovet for en aktiv forvaltning. Skal vi fortsatt jakte småvilt må også de andre artene forvaltes. Dette er et aktuelt tema og «jaktistjørdal»-prosjektet har gjort mye «nybrottsarbeid» som mange ønsker å lære av, sier Rimul.

På premiekvelden informerte Simon Gervais, som er student ved Nord universitet og i ferd med å ta sin bachelorgrad på prosjektet, gikk gjennom resultatene for spørreundersøkelsen som ble gjennomført blant i alt 180 jegere i området. Stian Almestad viste bilder fra årets skogsfuglleiker og kunne blant annet fortelle at det har vært rekordmye fugl på leikene i år. Paal Larsen viste en film fra revejakt i Finnmark.

Ellers ble det en del diskusjoner rundt veien videre for prosjektet «Jakt i Værnesregionen».

- Det er enighet om at det er viktig å fortsette og holde trykket. Det er klare indikasjoner på at prosjektet virker, kraftig økning i rådyrbestanden, positiv utvikling på hønsefuglene sammenlignet med andre områder, sier Ivar Rimul.

Kvelden ble avsluttet med høytidelig premieutdeling og honnør til de jegerne som har felt mest smårovvilt. Årets predatorjeger ble Olav Ludvig Skjelstad som blant annet skjøt hele 17 rever. Med det fikk han også plakett for «Årets revejeger». Han kunne dermed velge først blant premiene og valgte en premie fra Felleskjøpet, en Härkila-dress til en verdi av 6.000 kroner.

- De fem som har sanket flest poeng gjennom sesongen fikk velge seg premier først og videre ble det trukket ut gavepremier til de fremmøtte. Det er verdt å nevne firmaene i Stjørdal som i flere år har stilt opp med flotte premier til prosjektet, en spesiell takk til Jan Sakshaug Sport, Felleskjøpet, Hagia Grunnan (STIHL), Best Fiske, Hørselslaben, Riis Bilglass, Fjellstyrene i Stjørdal med flere, sier Ivar Rimul.

Kopirett Stjørdal, Selbu, Malvik og Meråker Kommune, Fjellstyrene i Stjørdal og Meråker, og Stjørdal, Malvik og Meråker Jeger og Fiskeforbund

Utviklet av www.hellcommunication.no